Get Adobe Flash player

Peutergroep

Wanneer de peuters worden gebracht, begroeten ze samen met moeder of vader de juffies. Samen kijkt men nog wat rond of leest een boekje voor. Door middel van een liedje geeft juffie aan dat het tijd is om in de kring te gaan zitten zodat kabouter Pim wakker gemaakt kan worden.

 

Elke dag begint met liedjes en spreuken waarmee de nieuwe dag begroet wordt. Er worden liedjes gezongen, spelletjes gedaan, rijmpjes opgezegd en verhaaltjes verteld, passend bij het jaargetijde. Daarna gaan de kinderen zelf spelen, met blokken, in de poppenhoek, met doeken en poppen, met alles wat hun eigen fantasie laat leven.

 

Als het meegebrachte fruit schoon is gemaakt komen alle kinderen rond de tafel en wordt alles al vertellend en zingend opgegeten. Daarna gaan de kinderen als het weer het toelaat buiten spelen. Er is een grote tuin met een zandbak, schommels, glijbaan en karren. Is het slecht weer dan gaan de peuters schilderen met waterverf, tekenen met waskrijtblokjes of plakwerkjes maken van gekleurd vloeipapier.

 

Ter afsluiting gaan de peuters in de kring om kabouter Pim in bed te leggen en te sluiten. De meeste peuters zijn dan moe en tevreden als de deur open gaat zodat de ouders binnen kunnen komen om hun kind weer van de juffies over te nemen.


Er zijn drie groepen:

  • maandag- en woensdagochtend 9:00-12:00
  • maandagmiddag 13:30-16:30/donderdagochtend 9:00-12:00
  • dinsdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00

De ouderbijdrage is € 80,- per maand.


Ouderwerkgroep Zonnestraaltje

De ouderwerkgroep ondersteunt de leidsters bij het organiseren van alle extra activiteiten voor de kinderen en bestaat uit een aantal enthousiaste ouders uit de verschillende peutergroepen die graag hun steentje bij willen dragen aan vergroting van het (speel-)plezier van de kinderen bij Zonnestraaltje. De werkgroep wisselt regelmatig van samenstelling doordat er nieuwe kinderen bijkomen en kinderen naar de basisschool gaan.

 

De werkgroep houdt zich bezig met het organiseren van diverse activiteiten door het jaar zoals de tuindag, de schoonmaakdagen, de voorjaarsmarkt, de open dag en zij biedt ondersteuning bij de jaarfeesten.
Regelmatig door het jaar wordt er een vergadering gepland waarin plannen en concrete acties worden besproken onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers.
Deelname aan de werkgroep zorgt voorbetrokkenheid en het is een leuke manier om andere ouders te leren kennen. Te leuk om te missen!